Sunday, March 2, 2014

Nugget Ayam Idamanku

Selalu kan makan nugget ayam kat McDonald, ye anak-anak? Haaa, mai sini Cik Iman nak citer macam mana nak berjimat dan makan nugget ayam lebih banyak.

Memperkenalkan NUGET AYAM SALUTAN TEMPURA JENAMA RAMLY, bungkusan warna pink. Apasal Cik Iman suka benar nugget nie? Sebab rasa dia lebih sedap dari nugget-nugget lain yang Cik Iman dah try (tapi tipu la kalau Cik Iman cakap nugget McDonald terus tak makan lagi wekeke)




Bandingkan dengan nugget kat McDonald, 4 - 6 bijik dah RM4 ke RM6, lebih kurang seringgit sebijik, tu pun kena beli satu set, bukannya set a la carte lagi. Bungkusan pink Ramly nie, Cik Iman leh masak at least 10 bijik sekali masak, cukup 3 kali goreng, so dalam 30 bijik lebih kurang (tak de la tepat mana, dia cakap 1kg je natang nie hahaha), harga mungkin berbeza ikut tempat, kat sini harganya dalam RM15, so RM15 bahagi 30, berapa? Dalam 50 sen sebijik. Dah la murah, leh makan banyak-banyak. Cuma kena ada minyak dengan kuali je. Masak pun tak susah. Nak sedap lagi, tambah la sos cili thai kat sebelah nugget. Pergh, layaaaaaannnn.

Makan time movie, tengok drama, baca buku, baca komik, macam-macam leh buat dengan nugget nie.

Macam mana Cik Iman tau pasal nugget nie? Dok baca blogspot orang lain la. dok recommend natang nie. Tak ke tangkap cintan pandang pertama. Try ler ye, anak-anak. Tak cuba, tak tau, bila lagi nak jatuh cinta.

No comments:

Post a Comment

Meow meow meow?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...